vue, react, angular, jquery, backbone, statamic

GitLab satser på Vue

Kilde 23-03-17 ~2 minutters læsning · 361 ord

Vue er det tredje mest dominerende frontend framework på verdensplan efter React og Angular. Blandt virksomheder med en værdi over USD 1 mia. er der dog en geografisk skævhed. React og Angular er foretrukket blandt de amerikanske unicorns, som de store virksomheder også kaldes, mens Vue bruges af kinesiske topfirmaer som Baidu og Alibaba.

Der findes dog også brugere i vesten. Bl.a. fremhæves Laravel og CMS-systemet Statamic, mens JSFiddle er at finde blandt sponsorerne. Men nu har også GitLab, et udvikler værktøj med 100.000 brugere verden over, annonceret, at de anvender frameworket.

Det er der ifølge skribenten to hovedårsager til.

Enkelhed og brugervenlighed

Han anfører, at koden i Vue er meget letlæselig og nem at komme i gang med. Desuden har det spillet ind, at Vue ikke kræver installation af andre kode-biblioteker, og at det kan bruges både med og uden JQuery.

Desuden har det været et plus, at Vue giver mulighed for at skrive javasript, kun javascript og ikke andet end javascript. Angular nævnes som en modsætning til dette. Her er der ifølge skribenten en tendens til, at udviklerne ikke får de samme muligheder for at slå sig løs i javascript. Men hvorfor skulle vi skrive andet, spørger han.

Vue fremhæves også på bekostning af Backbone, hvor man ifølge artiklens forfatter skal anstrenge sig meget for ikke at lave repetitiv kode. Backbone er anarki, mens Angular er diktatur, som han udtrykker det.

Mindre kode

Vue.js har efter forfatterends mening fundet en god balance mellem struktur og enkelhed, som betyder, at du ender med mindre kode.

GitLab har hidtil i stor stil brugt JQuery, som kræver en masse kode for at løse en opgave. Erfaringen med indførelsen af Vue er, at udviklerne hos GitLab nu kan løse komplekse opgaver på meget kortere tid. F.eks. krævede det 30 liniers kode med JQuery at håndtere, om et problems state er åben eller lukket. Samme opgave krævede blot en enkelt linies kode med Vue.

Endelig har hovedpersonen bag Vue, Evan You, efter skribentens mening sørget for, at dokumentationen er helt i top. Og rækker den alligevel ikke, findes der et stærkt community bag frameworket, som leverer hurtige tilbagemeldinger på de problemer, du rapporterer om.